klik hier voor meer informatie

Metalen wand zwembaden,

De metalen wand zwembaden zijn de meest prijsgunstige zwembaden, maar pas op er is veel kaf onder het koren.

Staalwandbaden zijn verkrijgbaar in Rond, 8-vorm en ovaal.

Diverse grootwinkelbedrijven bieden stalen zwembaden aan tegen extreem lage prijzen. Meestal zijn dit sets die kompleet met pomp, slangen ed worden geleverd. Deze baden zijn bedoeld voor bovengrondse montage en per definitie NIET geschikt om in te bouwen.

De anti corrosie behandeling van de staalwand is niet voldoende om het bad te beschermen tegen roest. Ook worden er meestal pompen bijgeleverd die niet zelfaanzuigend zijn en dus alleen werken als ze onder waterniveau worden geďnstalleerd.

Voor de aansluiting van pomp en inbouwdelen worden slangen bijgeleverd die niet geschikt zijn om in te graven. De bovengrondse baden zijn herkenbaar aan de ribbel structuur van de metalen wand en een brede sierrand aan de bovenzijde. (FOTO BOVENGRONDS)

Een goed inbouwbad van staal heeft een gladde wand, is vuurverzinkt en heeft daarnaast diverse anti corrosie behandelingen ondergaan. Ook de liners passen mooi in de baden en zijn van hogere dikte en kwaliteit.

Vaak worden ze als set aangeboden maar het is beter u goed te laten adviseren over de filterinstallatie en de diverse mogelijkheden. Het bouwen van staalwandbaden is over het algemeen goed zelf te doen. Zéér belangrijk is het goed aanvullen van de buitenzijde met gestabiliseerd zand.

+ Relatief goedkoop
+ Snel op te bouwen
- Levensduur
- Beperkte keuze in maat en vorm
- Betonnen vloer noodzakelijk
- Mag niet worden leeggepompt